Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Molokau


Σήμερα το πρωί είχα μια περιπέτεια με το φίλο της φωτογραφίας μας. Εκεί που καθόμουν αμέριμνος στον υπολογιστή ένιωσα ένα περίεργο γαργαλητό στο πόδι μου. Ήταν η σαρανταποδαρούσα της φωτο που είχε ήδη αρχίσει να ανεβαίνει στο πόδι μου και να συνεχίζει μέσα στη φόρμα.

Την τίναξα και άρχιζα να την ψεκάζω με το εντομοαπωθητικό. Δεν της έκανε και πολλά πράγματα και κρύφτηκε κάτω από το κρεβάτι. Φανταστείτε Φανταστείτε με περίπου 20 εκατοστά μήκος και δύο δάχτυλα πάχος. Το ανατριχιαστικό; Είναι δηλητηριώδες. Εαν αρχίσει αν σε τσιμπάει σου καταφέρνει πολλά τσιμπήματα σε λίγο χρόνο και έχεις άσχημα ξεμπερδέματα. Ευτυχώς δεν με τσίμπησε.

Ακόμη θυμάμαι από το βιβλίο της ιστορίας του Λυκείου το θάνατο του Βασιλιά Αλέξανδρου Α (λίγο μετά τον Εθνικό Διχασμό) στα βασιλικά κτήματα στο Τατόι "εκ δήγματος πιθηκοειδούς" όπως είχε γράψει ο τύπος της εποχής.
Θα ήταν κατάντια να πήγαινα εκ δήγματος σαρανταποδαρούσας...Τουλάχιστον έχει εντυπωσιακό όνομα στη τοπική διάλεκτο που θυμίζει πολεμιστή. Καταλαβαίνετε όλοι το γιατί!!!

1 σχόλιο: