Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Το μέγεθος μετράει


Οι περισσότεροι Τονγκανέζοι διεκδικούν τα πρωτεία παγκοσμίως στη παχυσαρκία. Τρώνε ακατάπαυστα και σε μεγάλες ποσότητες. Μάλιστα αγαπημένη τους ασχολία να παίρνουν φαγητό μαζί τους όταν φεύγουν από κάποιο εστιατόρια το οποίο μπορεί να μας φαίνεται φυσιολογικό. Τα ωραία όμως αρχίζουν όταν βλέπεις Τονγκανέζες κυρίες, προσκεκλημένες σε δείπνα με μπουφέ να ανοίγουν τις τσάντες τους και να βάζουν μέσα όλων των ειδών τα φαγητά μέχρι και γλυκά.

Ως εκ τούτου τα μεγέθη τους είναι πολλών ΧΧΧΧ. Και όπως είναι φυσιολογικό το μέγεθος σημαίνει για τους ντόπιους ευμάρεια, κύρος και δίνει πρεστίζ. Μια ενδιαφέρουσα ιστορία μου διηγήθηκε ο σύζυγος της σπιτονοικοκυράς μου. Δουλεύει ως επικεφαλής του παραρτήματος της Αυστραλονεοζηλανδέζικης τράπεζας στα Τόνγκα. Και φυσικά έχει δεχθεί πολλές απειλές για τη ζωή του από δυσαρεστημένους υποψήφιους πελάτες. Ένας από αυτούς μάλιστα αποπειράθηκε και να το κάνει πράξη. Τον συνάντησε έξω από την τράπεζα αλλά μόλις τον είδε ζήτησε συγνώμη και έκανε μεταβολή και έφυγε.

Ο λόγος; Ο Ρομπ ζυγίζει 160 κιλά. Δεν είναι ιδιαίτερα ψηλός και μάλλον αρκετά δυσκίνητος στις κινήσεις του. Ωστόσο το μέγεθός του προκάλεσε σοκ και δέος στο Τονγκανέζο της ιστορίας μας. Μην ξεχνάμε ότι και ο πρώην βασιλιάς τους ξεπερνούσε τα 180 κιλά....

1 σχόλιο: